Boek
Nederlands

Anna bij de tandarts

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna bij de tandarts
×
Anna bij de tandarts Anna bij de tandarts

Anna bij de tandarts

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat naar de tandarts. Ze poetst haar tanden twee keer per dag. Maar wat zal de tandarts ervan zeggen? Prentenboek met herkenbare illustraties. Vanaf ca. 3,5 jaar.
Onderwerp
Tandartsen
Titel
Anna bij de tandarts / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789044844290 (hardback)

Besprekingen

Anna gaat met papa naar de tandarts voor een controle. In de tandartsstoel mag ze meekijken met een klein spiegeltje. De tandarts is tevreden, omdat Anna iedere dag twee keer poetst en niet veel suiker gebruikt. Tot slot mag Anna een cadeautje uitkiezen. Eventuele angst voor de tandarts kan met dit verhaaltje worden weggenomen en het is tevens een goede voorbereiding op een eerste tandartsbezoek. Een herkenbaar verhaal voor peuters met de emoties en belevenissen van het kind als thema. In de serie over Anna zijn al veel titels voor verschillende peuter- en kleuterleeftijden verschenen*. Iedere linkerpagina bevat vier à zes regels tekst in een duidelijke letter. De paginagrote illustraties op iedere rechterbladzijde zijn in heldere felle kleuren ingekleurd en duidelijk zwart omlijnd. Prentenboek met rustige en herkenbare illustraties. Vanaf ca. 3,5 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties