Strip
Nederlands

de muze van hierboven

Kim Duchateau (auteur)

de muze van hierboven

In de reeks:
Een vers surrealitische pretpakket met de peristaltische peripetieën van Wiske in furs.
Titel
de muze van hierboven
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2014
[48] p. : ill.
ISBN
9789077549858 (paperback)

Besprekingen

Dit is alweer het twaalfde album* met korte humorstrips rondom het rondborstige personage Esther. Ze ziet eruit als een bijpersonage uit een middelmatige genrestrip, maar het uiterlijk is in dit geval misleidend. Ze komt terecht in de meest bizarre situaties zonder ook maar een spier te vertrekken. Zo komt ze in Wonderland terecht, maar het flesje met groeiserum valt op haar borsten. Ze is een tijdje ‘schoolgirl from hell’, waarin ze een soort Exorcist-scholiere is die de leraar maar moeilijk in het gareel krijgt. Rode draad zijn Esthers nymfomane karakter en de vele intelligente verwijzingen naar populaire cultuur en sprookjes, die tekenaar Kim zo bewerkt dat het scheve, onweerstaanbare humor wordt. Erg knap om na zo veel delen nog steeds zo veel goede grappen te bundelen, dat het lijkt alsof er een strenge selectie is gemaakt. Bovendien nog goed getekend ook.

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia