Strip
Nederlands

Esther aan gene zijde

Kim Duchateau (auteur)

Esther aan gene zijde

In de reeks:
Kim bezit het vermogen om in elke tekening een nieuwe wereld te scheppen: een eindeloos Escherachtig kronkelstelsel van gruwelen, rariteiten en schoonheid. Zijn humor is soms shockerend of bizar maar altijd raak en grappig.
Extra onderwerp
strips
Titel
Esther aan gene zijde
Auteur
Kim Duchateau 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Oogachtend, 2012
[48] p. : ill.
ISBN
9789077549735 (paperback)

Besprekingen

Uitgeverij Oogachtend doet voor de Belgische strip wat Brussel Vlaams op StuBru ooit deed voor de Belpop: een platform bieden. De portfolio van deze Leuvense heerschappen leest als een who's who van onze lokale scene met wat — excusez le mot —: 'speciallekes' zoals Madame Pipi en het Ooievarken. De hele catalogus is om duimen en vingers bij af te likken. Het is dan ook geen wonder dat 'Esther Verkest' daar een stal heeft gevonden. Kim (Duchateau) is een product van de Gentse kunstacademie die zijn grote doorbraak te danken heeft aan het P-magazine van de midden jaren negentig. Toenmalig hoofdredacteur Alain Grootaers zag wel wat in Kims absurde humor en de lezers van de badpakkenspecialisten bevestigden. Kims broodwinner 'Esther Verkest' siert al jarenlang de laatste pagina van de P. Kims werk is daar niet gebleven, met publicaties in Het Nieuwsblad en De Standaard heeft hij zijn plaats als cartoonist meer dan verdi…Lees verder

Over Kim Duchateau

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver.

Zijn bekendste figuren zijn "Aldegonne" en "Esther Verkest".

Carrière

Kim Duchateau studeerde animatiefilm op de KASK in Gent van 1989 tot 1993. Kim Duchateau is een productieve en inventieve striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij hoort net als Nix en Jeroom thuis in Kamagurka's stripschool.

Hij tekent en tekende cartoons voor onder andere de Morgen, de Standaard, Knack, De Zondag en P-Magazine, Ook verschijnt zijn werk in het buitenland: L'echo des Savanes, Playboy, Fluide Glacial, NRC Handelsblad, Stripglossy en Zone 5300. Tegenwoordig tekent hij cartoons voor VRT NWS, dS Avond, Apache en Bruzz. Zijn strip Esther wordt gepubliceerd in Eppo, Playboy (Nederland en Duitsland) en Woef. Aldegonne verschijnt ook nog steeds in Stripgids…Lees verder op Wikipedia