Besprekingen

Lilith en Violaine zijn al sinds hun vroege jeugd hartsvriendinnen en groeien op aan het strand. In hun tienertijd plegen de meisjes onverwacht allebei zelfmoord door van een klif af te springen, denkt men. Maar het lichaam van Lilith wordt nooit gevonden. In een dorp over de grens komt een tienermeisje wonen met een dochter die geheim moet blijven... Ambitieuze debuutroman van theaterschrijfster en regisseur Taveirne, gebaseerd op een waar gegeven. Het verhaal voert ons mee naar de gevolgen van een onverwachte beslissing, en maakt duidelijk hoe verdriet en depressie door verschillende generaties heen resoneren. Allerlei vormen van relaties en vriendschap worden ontleed op snijdende, maar soms ook dromerige toon. Met haar schrijnend mooie beeldspraak zoekt Taveirne de grenzen op van wat draaglijk is voor de lezer. Steeds verrast ze weer door schijnbaar gewone details, die dankzij haar waarnemingsvermogen bijzonder en betekenisvol worden. Bitter en troostrijk tegelijk. Een boek dat je …Lees verder

Over Lara Taveirne

Lara Taveirne (Brugge, 1983) is een Vlaamse schrijfster en regisseur.

Biografie

In oktober 2015 won ze met haar debuut De kinderen van Calais (mei 2014) de debuutprijs van de stad Antwerpen, uitgereikt tijdens de jaarlijkse Boekenbeurs. Het boek werd ook genomineerd voor de Bronzen Boekenuil.

Werken

  • De kinderen van Calais (2014, debuut)
  • Hotel zonder sterren (2015)
  • Kerkhofblommenstraat (2018)
  • Pluto (2021)

Trivia

De kinderen van Calais is vrijelijk gebaseerd op een gebeurtenis uit januari 2005: twee meisjes van 14, Clémence en Noémie, sprongen toen van de rotsen in Calais.