Strip
Nederlands

Het volk van het vuur

Laurent Libessart (illustrator), Marc Bourgne (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Astorix, de vader van Alex, is het slachtoffer van een complot. Wanneer hij Graccus ontmoet, wordt hij betrapt met een fles vergif en Helvetisch goud. De tienjarige Alex moet de naam van zijn vader zuiveren door het complot te ontrafelen.
Onderwerp
Galliërs
Extra onderwerp
Historische verhalen
Titel
Het volk van het vuur
Illustrator
Laurent Libessart
Scenarist
Marc Bourgne
Naar het werk van
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le peuple du feu
Uitgever
[Doornik]: Casterman, 2021
47 p., [9] p. : ill.
Aantekening
Bevat historisch dossier
ISBN
9789030377191 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Gallië, 61 v.Chr. De Helvetii zijn Gallië binnengevallen en Julius Caesar is gevraagd in te grijpen. Hij willigt het verzoek in en trekt op naar het noorden. Zijn generaal Graccus raakt betrokken bij een complot om het stamhoofd Astorix, de vader van Alex, ten val te brengen. Wanneer Astorix Graccus bezoekt, wordt de Galliër meteen gearresteerd op beschuldiging van verraad. Astorix betuigt zijn onschuld, maar zonder succes. Alex is wegens een hoofdwond niet met zijn ouders meegegaan, maar bij zijn oom Omnios gebleven. Tijdens de nacht wordt geprobeerd om hem te vermoorden, maar hij wordt door zijn neef Vanic gered. De onstuimige Alex is vastbesloten zijn vader vrij te pleiten en gaat samen met Vanic op weg om Caesar te ontmoeten. In zijn jeugdige overmoed beseft hij niet welk gevaar hij loopt. In komische stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voor de historische context. Veel tekst, speelse layout, dramatisch verhaal. De tekenstijl wijkt s…Lees verder

Over Laurent Libessart

Laurent Libessart (Frankrijk, 7 november 1978) is een Frans stripauteur.

Carrière

Op 15-jarige leeftijd publiceerde Libessart zijn eerste strip getiteld Les légendes de la Marie Groëtte naar een scenario van Jacques Messiant. Daarna maakte hij onder meer boekillustraties en korte reclamestrips.

Libessart studeerde toegepaste kunsten in Roubaix.

Van 2005 tot 2008 tekende hij de historische stripreeks Le Casque d'Agris op scenario van Silvio Luccisiano. In 2011 volgde hij Thierry Labrosse op als tekenaar voor de reeks Moréa, geschreven door Scotch Arleston. Hiernaast tekende hij nog strips voor bijvoorbeeld het Leger des Heils, maar ook komische strips onder het pseudoniem Trass'Bill.

In 2019 werd een nieuwe spin-off van de reeks Alex gelanceerd, getiteld De jeugd van Alex, die door Libessart wordt getekend op scenario van Marc Bourgne.

Ex…Lees verder op Wikipedia