Strip
Nederlands

Aldebaran. 2e episode, De blonde vrouw

Léo (auteur)

Aldebaran. 2e episode, De blonde vrouw

Titel
Aldebaran. 2e episode, De blonde vrouw
Auteur
Léo 1944-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La blonde
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 1995
48 p. : ill.
ISBN
90-6793-395-3

Besprekingen

Aldebaran is een denkbeeldige planeet, waarop kolonisten van de aarde een eigen samenleving hebben ingericht. In deze sciencefictionstrip staan mensen van vlees en bloed centraal die een leven leiden dat lijkt op het aardse bestaan. Echter, de hen omringende flora en vooral de fauna zijn wel geheel anders. De meest fantastische dieren passeren de revue. Zo wordt het rood-gele omslag gesierd door een zeppelindier, een soort zwevende dinosaurus. Hoofdpersonen zijn Marc en Kim, twee pubers die ontsnapt zijn aan de verwoesting van hun dorp. Hoewel ze toevallig samen reizen en niet verliefd op elkaar zijn, hebben ze toch ieder voor zich hun puberale gevoelens. Hun verlegenheid daarmee heeft de Braziliaans-Franse auteur heel mooi in het avontuur verweven. De door hemzelf redelijk getekende en ingekleurde ballonstrip boeit door de karakterontwikkeling en door de onverwachte voorvallen. Moeilijk afzonderlijk te lezen vervolg op 'De ramp', het eerste deel van deze sf/fantasy-reeks.

Over Léo

CC BY 3.0 - Foto van/door librairie mollat

Luiz Eduardo de Oliveira, bekend onder de naam Léo, (1 januari 1944) is een Braziliaanse striptekenaar die al jaren in Frankrijk woont en werkt. Voor zijn pseudoniem koos hij de beginletters van zijn officiële naam.

Korte levensbeschrijving

Léo groeide op in Brazilië. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in strips en tekende veel. Hij volgde evenwel geen tekenopleiding en was korte tijd werkzaam als werktuigbouwkundig ingenieur. Hij woonde in Chili en Argentinië, keerde tijdelijk terug naar Brazilië en koos er voor om in 1981 naar Frankrijk te emigreren om daar striptekenaar te worden. Zijn stripcarrière verliep in het begin moeizaam. Naast zijn striptekenen moest hij noodgedwongen veel reclamewerk erbij doen. Pas toen hij in 1987 de scenarist Rodolphe leerde kennen kwam er schot in zijn carrière, met de strip Trent, een niet-alledaagse westernstrip. In 1994 kon Léo zijn grote wens realiseren om een scienc…Lees verder op Wikipedia