Boek
Nederlands

Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel
×
Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel

Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Karel gaat naar school. Hij laat zien wat hij meeneemt in zijn tas, wie zijn juf en meester zijn, en welke leuke dingen hij allemaal doet in de klas. Prentenboek met kleine en paginagrote eenvoudige kleurenillustraties in gemengde techniek, met zoekvragen, opdrachten en verhaaltjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Eerste schooldag
Titel
Hallo klasje! : het grote schoolboek van Karel / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[52] p. : ill.
ISBN
9789044835670 (hardback)

Besprekingen

Het boekenpersonage Karel, bekend van vele prentenboeken voor peuters, bestaat in 2019 twintig jaar, wat met deze jubileumuitgave wordt gevierd. Het boek bevat een verhaal over een schooldag van Karel, met als extra een zoekopdracht op elke dubbele pagina. Daarna volgen 22 bladzijden met verhalen of opdrachten die op onderwerp of locatie zijn gerangschikt (bijvoorbeeld: Naar school, In de gymzaal, In de eetzaal). Ook hier zoekopdrachten, en verder bijvoorbeeld het leren rangschikken van plaatjes tot een verhaal, kennismaking met begrippen (zoals op, onder, door en tussen) en met emoties (boos, bang, verdrietig, blij). De gekleurde illustraties zijn fors omlijnd en beperken zich tot de essentie van de weergegeven situaties. Hier en daar is een gefotografeerd onderdeel verwerkt. De tekst, in een duidelijke schrijfletter, is afwisselend dun en dik gedrukt. Een speels, interactief boek voor peuters en kleuters. In dezelfde opzet verschenen boeken over Karel en rituelen, zintuigen, auto's,…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia