Boek
Nederlands

Ik en mijn huis

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Ik en mijn huis
×
Ik en mijn huis Ik en mijn huis

Ik en mijn huis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Titel
Ik en mijn huis
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[58] p. : ill.
ISBN
9789044823455 (hardback)

Besprekingen

Op een rode (Ik en ik), blauwe (Ik en mijn straat) of oranje (Ik en mijn huis) achtergrond staat deze vrolijke ikpersoon afgebeeld in een gele trui. In de dik opgevulde kaft vind je stevige gladde bladen die het geknabbel van peutermondjes kunnen overleven. Elke witte pagina toont één voorwerp dat met het thema lichaam, straat of huis te maken heeft. Alles is mooi gepenseeld in speelse streken, die heldere kleuren en omtreklijnen laten vervloeien. De vormen zijn origineel en herkenbaar.

Deze woordenboekjes zien er aantrekkelijk uit met hun bolle kaft. Ook binnenin bieden ze snoepjes voor de ogen. [Heidi Vyncke]
Dit vierkante peuterboekje gaat over een peuter die zijn huis laat zien. Verschillende thema’s komen aan de orde: Mijn huis (inclusief dak, deur, raam), mijn spulletjes (o.a. speelgoed, eetgerei, knuffels), geluiden (van allerlei huishoudelijke apparaten) en spullen in huis (meubels). De belangrijkste woorden staan dikgedrukt. Door middel van korte zinnen wordt uitleg gegeven over het dikgedrukte woord. De peuter spreekt de lezer direct aan en vertelt wat hij aan het doen is. Op sommige pagina’s staan meerdere woorden centraal. De illustratie toont de verschillende woorden in beeld. Op de rechterpagina staat de kleuter die de voorwerpen in gebruik heeft. Zo wordt duidelijk waarvoor en op welke manier de voorwerpen worden gebruikt. De illustraties zijn eenvoudig maar kleurrijk en de figuren worden met een zwarte lijn duidelijk afgebakend. Door middel van dekkende verf zijn ze ingekleurd. Het boekje bevat geen verhaal maar is een kennismaking met voorwerpen in en om het huis. Het helder…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties