Boek
Nederlands

Karel en mama's buik

Liesbet Slegers (auteur)

Karel en mama's buik

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Karel is blij dat hij een broertje of zusje krijgt. Met papa kiest hij alvast een knuffel uit voor de baby. Mama moet veel uitrusten. Karel vindt het lastig dat hij zo lang moet worden tot de baby wordt geboren. Prentenboek met eenvoudige felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Gezinsuitbreiding
Titel
Karel en mama's buik / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044838428 (hardback)

Besprekingen

De mama van Karel krijgt een kindje. In simpele bewoordingen wordt uitgelegd wat er allemaal moet gebeuren voordat het kindje geboren kan worden. Mama’s buik wordt dikker, en papa maakt de kamer klaar. Opa en Oma weten het nog niet, dus we gaan het vertellen, en Karel mag een knuffel voor de baby uit kiezen. Steeds staat er op de linkerpagina een tekstblokje in een kader met een felle kleur. Op de rechterpagina staat een zeer kleurrijke afbeelding in grove penseelstreken, die goed aansluit bij de tekst. Prima geschikt om jonge kinderen voor te bereiden op een broertje of zusje. Omdat in het boekje het geslacht van de baby niet genoemd wordt, is het te gebruiken zowel de komst van een zusje als een broertje. In dezelfde opzet verschenen al vele prentenboeken over Karel. Geschikt om voor te lezen aan peuters, maar ook zeker voor jonge kleuters nog te gebruiken. Bijna vierkant prentenboek met gelamineerde bladzijden en uitleg over wat er moet gebeuren voor een baby geboren kan worden. Va…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties