Boek
Nederlands

Karel in het ziekenhuis

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Karel in het ziekenhuis
×
Karel in het ziekenhuis Karel in het ziekenhuis

Karel in het ziekenhuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Peuter Karel valt op zijn hoofd en moet naar het ziekenhuis, waar hij een poosje moet blijven. Prentenboek met eenvoudige kleurrijke illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Karel in het ziekenhuis
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044807349

Besprekingen

Karel vertelt in de ik-vorm hoe hij in het ziekenhuis belandt door een val. Daar krijgt hij een verband rond zijn hoofd. Op iedere pagina staat links een zwartomrand kader met de tekst van ca. vier zinnen in handgeschreven, vette letters op een felgekleurde ondergrond; rechts een eveneens zwartomkaderde tekening, geschilderd in heldere kleuren met stevige, gestileerde vormen, voorzien van zwarte contouren, die hier en daar net buiten het kader uitsteken. Tekst en prent lijken wel schilderijtjes. Geestig is vanuit Karels perspectief het alleen zichtbare middendeel van het lichaam van de dokter. Karel heeft een groot rond hoofd, zijn ogen, neus, mond en haren zijn summier aangeduid. Door de ik-vorm is de toon wat ouwelijk: ‘Hallo, ik ben Karel. Ik ben op stap in de tuin.’ Zijn afstandelijke verslag van het ongeluk is vervreemdend, er is geen bloed te zien. Niet zozeer een concreet verhaal, maar losse onderwerpen. Vrolijk ogend, gebonden prentenboek met twee afgeronde hoeken. Stevig, gla…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia

Suggesties