Boek
Nederlands

Rik en zijn helden : zoekboek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik en zijn helden : zoekboek
×
Rik en zijn helden : zoekboek Rik en zijn helden : zoekboek

Rik en zijn helden : zoekboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik speelt dat hij een superheld is. Hij komt ook veel andere helden tegen: de dokter, een politievrouw, de vuilnisman, zijn dappere vriendinnetje Rosie. En poes Sam heeft zich overal verstopt, zoek je mee? Prentenboek met elf zoekplaten en eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Helden
Titel
Rik en zijn helden : zoekboek / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789002271175 (hardback)

Besprekingen

Een zoekboek over Rik en de poes Sam met als thema ‘helden’. Op twee pagina’s staat een grote illustratie met bovenin wat tekst over een held als brandweer, politie, dokter, ridders en ambulanciers (het enige moeilijke woord in het boek, naast stethoscoop). Onder aan de pagina staan opdrachten om poes Sam te zoeken en daarnaast bijvoorbeeld het zwaard van Rik, vier slakken of het speelgoed met een lange, dunne staart. De illustraties zijn kleurig en ruim van opzet, zonder al teveel details. En als je beter kijkt zie je grappige elementen. De teksten vormen een doorlopend verhaaltje over de belevenissen van Rik, ze voegen niet veel toe aan het boek, maar de illustraties zijn de moeite waard om te bestuderen en er vragen over te stellen. Het aantrekkelijke omslag toont Rik en een aantal van zijn helden. Op de schutbladen staan veel afbeeldingen uit de illustraties. Op de laatste twee pagina’s staan de illustraties klein afgebeeld met daarin omcirkeld de gezochte voorwerpen. Een leuk boe…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia