Het Ierse badplaatsje Stonebridge kent in de zomer altijd een gezellige drukte. Maar nu is het winter en dan is het er stil en rustig. Zo ook in het hotel van Chicky Starr. De gasten die toch komen, kunnen rekenen op een warm onthaal en zorgen zelf voor de nodige dynamiek.
Titel
Hotel aan zee
Auteur
Maeve Binchy
Vertaler
Annemie De Vries
Verteller
Rian Koopman  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Speelduur
12:00
Oorspr. uitgever
Van Holkema & Warendorf
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Besprekingen

Deze roman bestaat uit een verzameling verhalen met steeds een wisselende hoofdpersoon. Allereerst over Chicky Starr die een vervallen herenhuis tot een hotel maakt. Dan over Rigger de bedrijfsleider die als tiener ontspoorde. Als derde over Orla, het nichtje van Chicky, die haar tante gaat helpen in het nieuwe hotel. Het grootste deel van het boek bevat de verhalen van de negen gasten die elkaar treffen de eerste week - in de winter - dat het hotel geopend is. Stuk voor stuk kleurrijke personen die bij hun vertrek anders tegen zichzelf aankijken dan bij hun aankomst want niemand is wat hij lijkt. Het hotel staat in een fictief stadje aan de westkust van Ierland. Een boeiend geheel met sterke karaktertekeningen. Van de Ierse auteur verschenen al sinds 1987 bestsellers waarvan sommige een televisiebewerking kregen of werden verfilmd. Dit boek voltooide ze vlak voor haar dood op 30 juli 2012. Voor een grote lezerskring. Kleine druk.

Over Maeve Binchy

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door De originele uploader was Jon Kay op de Engelstalige Wikipedia

Maeve Binchy Snell (Dalkey, 28 mei 1939 – Dublin, 30 juli 2012), beter bekend als Maeve Binchy, was een Ierse schrijfster die niet alleen romans schreef maar ook toneelstukken, korte verhalen en columns. Ze was het bekendst van haar humoristische observaties van het leven in de dorpjes en stadjes op het Ierse platteland. Haar werk is in meer dan 37 talen vertaald (waaronder het Nederlands), en in totaal zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht.

Biografie

Binchy werd geboren op 28 mei 1939 in Dalkey, County Dublin, Ierland, als oudste van vier kinderen. Ze studeerde aan het University College Dublin, werkte als lerares en vervolgens als journalist bij de Irish Times. In 1982 verscheen haar eerste boek (Light a penny candle).

Bibliografie

Romans