Strip
Nederlands

De magische pendel

Marq van Broekhoven (scenarist), Giuseppe Ferrario (illustrator), Efteling (concept)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De magische pendel
Scenarist
Marq van Broekhoven
Illustrator
Giuseppe Ferrario
Concept
Efteling
Taal
Nederlands
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2018
45 p. : ill.
ISBN
9789463063418 (paperback)

Besprekingen

Een strip die is uitgegeven door uitgeverij Silvester in samenwerking met de Efteling die een show heeft gemaakt over de vijf kinderen Woudenberg die naar Raveleijn gaan waar ze allerlei avonturen beleven. Gebaseerd op een boek van Paul van Loon. De magische pendel is gestolen en de bevolking van Raveleijn wordt ziek. Koningin Halina vraagt de vijf om hem op te sporen. Daarbij gebruiken ze hun geheime krachten die ze alleen in Raveleijn hebben. Een vlot leesbaar stripverhaal met aardige tekeningen. Een duidelijk commercieel product dat bij de Efteling in stapels klaar zal liggen. Talloze kinderen hebben de show op de Efteling gezien en basisschoolleerlingen zullen de strip vast met plezier lezen. Het eerste deel van een nieuwe serie.

Over Marq van Broekhoven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Marq van Broekhoven (Eindhoven, 24 november 1960) is een Nederlandse striptekenaar en -scenarist, die vooral bekend is van de strips Jodocus de Barbaar, Peer de Plintkabouter en Marq denkt.

Leven

Van Broekhoven werd geboren in Eindhoven en studeerde aan de PABO. In Nijmegen studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde en Film- en Opvoeringskunsten. Hij maakte zijn debuut als striptekenaar met de strip Elsje en de Olivark, scenario in samenwerking met Anton Damen, in de Nijmeegse Zondagskrant. Voor het stripinformatieblad Zozolala maakte hij De Collectioneur en voor Sjosji en later Striparazzi Peer de Plintkabouter. Deze laatste strip verscheen na het verdwijnen van Striparazzi vervolgens in Metro, de Telegraaf en Myx.

In 2007 won Van Broekhoven de Brabant Stripsympathieprijs.

Voor uitgeverij Silvester verzorgt Van Broekhoven vertalingen van de strip Prins Valiant, getekend e…Lees verder op Wikipedia