Grote letter
Nederlands
Als op een zomerse dag het lijk van een jong meisje aan de oever van een rivier wordt ontdekt, lukt het commissaris Pia Kirchhoff vooralsnog niet haar identiteit te achterhalen.
Titel
Boze wolf
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Böser Wolf
Editie
1
Uitgever
Zoetermeer: Xl, 2015
2 dl.
ISBN
9789046310908 (hardback)

Besprekingen

Op een zomerse dag vindt een groepje tieners bij toeval het lijk van een jong meisje aan de oever van de Main. Het meisje blijkt verwaarloosd, mishandeld en vermoord te zijn. Het lukt inspecteurs Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein en rechercheteam K11 vooralsnog niet de identiteit van het meisje te achterhalen, ze wordt door niemand vermist. Ook het feit dat er nauwelijks aanwijzingen zijn, maakt de zaak gecompliceerd. Dan wordt tv-persoonlijkheid Hanna Herzmann aangevallen en verkracht. De zaken blijken met elkaar te maken te hebben: Herzmann staat op het punt een grote onthulling te doen, ze is een groep gewetenloze kindermisbruikers op het spoor. Deze criminelen doen er alles aan om onthulling te voorkomen. Kirchhoff gaat op haar rustige, doelmatige wijze aan de slag, maar moet alle zeilen bijzetten op het moment dat ze persoonlijk bij de zaak betrokken wordt. Spannende en goed geschreven thriller met veel verhaallijnen. Afzonderlijk te lezen deel, het zesde, in een reeks rond …Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties