Strip
Nederlands

Calamity Jane : de toets

Robbert Damen (auteur), Daniel Van den Broek (illustrator)
+1
Calamity Jane : de toets
×
Calamity Jane : de toets Calamity Jane : de toets
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Calamity Jane woont in het Wilde Westen. Ze gaat liever op avontuur dan naar school. Met haar paard Belle Star en haar nieuwe vriend Bill gaat ze op zoek naar drie gevaarlijke boeven. Stripverhaal op AVI-E-5. Vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Calamity Jane : de toets
Auteur
Robbert Damen
Illustrator
Daniel Van den Broek
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
31 p. : ill.
ISBN
9789048737222 (hardback)

Besprekingen

Jane, beter bekend als Calamity Jane, woont in het Wilde Westen, waar ze samen met haar paard Belle Star werkt als hulpsheriff in Deadwood. Wanneer drie boeven de bank van het stadje leegroven, gaan Jane en haar vriend Bill op zoek naar de daders. Wat volgt is een spannend avontuur door Noord Amerika in de tijd van de cowboys. Dit humoristische avonturenverhaal is in stripvorm, geschreven op niveau AVI-E5. Robbert Damen, die illustreert voor onder meer Taptoe en Donald Duck, is verantwoordelijk voor de tekst. Illustrator Daniel van den Broek, die onder meer werkte voor Studio Jan Kruis en ‘Victor en Frenky’ creëerde, heeft een grappige stijl, met illustraties waarin vanalles te ontdekken valt. Het boek staat vol weetjes over Noord-Amerika en het Wilde Westen, en de hoofdpersonen (zoals Calamity Jane, Bill Hickock en Belle Star) hebben echt bestaan. Aantrekkelijk en kleurrijk uitgevoerd deel uit de AVI-stripserie van uitgeverij Zwijsen* met een verhaal, waarin beeld net zo belangrijk i…Lees verder

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia