Dvd
Engels
Titel
Revolutionary Road
Regisseur
Sam Mendes
Naar het werk van
Richard Yates
Componist
Thomas Newman 1955-
Acteur
Leonardo DiCaprio Kate Winslet
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 114 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
8717721880881

Besprekingen

Amerikaans drama uit 2008 van Sam Mendes (American beauty; Little children), met echtgenote Kate Winslet en Leonardo DiCaprio die ook samen speelden in Titanic. Gebaseerd op de roman* (1961) van Richard Yates. April en Frank wonen midden jaren 50 van de 20e eeuw met hun twee kinderen in een buitenwijk in Connecticut. Frank zit gevangen in een saaie kantoorbaan en April treurt over haar verloren acteercarrière. Ze zijn gefrustreerd over hun bestaan en besluiten hun droom te verwezenlijken en naar Frankrijk te verhuizen om daar hun artistieke aspiraties een kans te geven. Floortje Smit (Volkskrant 22-1-'09) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een tragedie over een huwelijk dat een afgrond induikt. Ze zitten met zijn tweeën gevangen en verwijten elkaar dat met slim verdraaide woorden. Dat die vileine dialogen van Yates niet helemaal onverteerbaar blijven, komt omdat Winslet en DiCaprio - voor het eerst samen sinds Titanic - ze natuurlijk laten klinken. (...) Mendes onderstreept hun frustrati…Lees verder

Over Sam Mendes

Samuel Alexander Mendes (Reading, 1 augustus 1965) is een Brits theater- en filmregisseur.

Als theaterregisseur is hij bekend voor zijn productie van de musical Cabaret in 1998.

Als filmregisseur is hij bekend om zijn debuutfilm American Beauty, waarmee hij een Oscar won in de categorie Beste Regisseur. Later maakte hij nog twee films, die volgens hem deel uitmaakten van zijn Amerika-trilogie. Het drieluik begint met American Beauty, een film rond het Amerikaanse gezinsleven, later volgde Road to Perdition rond het Amerikaanse gangstermilieu uit de jaren 30 en ten slotte een film rond het United States Marine Corps, Jarhead.

Na romances met een aantal actrices waaronder Cameron Diaz, Calista Flockhart en Rachel Weisz, trouwde Mendes met Kate Winslet op 24 mei 2003. Winslet en Mendes gingen in 2010 uit elkaar.

Zijn film 1917 won in 2020 bij de Golden Globes de prijs voor beste film.

Filmografie…Lees verder op Wikipedia