Strip
Nederlands

De hellehond

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (scenarist), Jos Vanspauwen (medewerker)
Schemermeer krijgt onverwachts hoog bezoek: Igor, de oudste vampier uit de onderwereld. Hij is op zoek naar de president van de Hoge Raad. Deze werd kort daarvoor ontvoerd en is sindsdien spoorloos verdwenen. De Nachtwacht besluit Igor te helpen bij zijn onderzoek en kan de president lokaliseren. Maar als ze haar willen bevrijden worden ze geconfronteerd met een geduchte tegenstander, Triofuria,
Titel
De hellehond
Illustrator
Steve Van Bael
Scenarist
Peter Van Gucht
Medewerker
Jos Vanspauwen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002270024 (paperback)

Besprekingen

De stripreeks 'Nachtwacht' kent drie hoofdpersonen: een meisjes-elf, een weerwolf en een vampier. Zij houden aanvallen van demonen tegen. Schemermeer krijgt onverwachts hoog bezoek: Igor, de oudste vampier uit de onderwereld. Hij is op zoek naar de president van de Hoge Raad. Deze werd kort daarvoor ontvoerd en is sindsdien spoorloos verdwenen. De Nachtwacht besluit Igor te helpen bij zijn onderzoek en kan de president lokaliseren. Maar als ze haar willen bevrijden, worden ze geconfronteerd met een geduchte tegenstander, Triofuria, de driekoppige Hellehond. Het drietal werkt hard om het monster te verslaan, maar werkt zich zo nog méér in de problemen. Met alle bekende helden uit de gelijknamige televisieserie van Studio 100/Ketnet. Getekend in een Suske en Wiske-achtige stijl. Zelfstandig te lezen naast het vorige deel, 'Queen Halloween' (2019)*. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties