Strip
Nederlands

De machinegeest

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (scenarist), Louis Clement (medewerker)
+1
De machinegeest
×
De machinegeest De machinegeest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Bij een hevig gevecht met een gevaarlijke demon ontsnapt Keelin maar op het nippertje aan de dood. Gelukkig kan Vlad erger voorkomen en wordt de demon teruggestuurd naar de onderwereld. Hoewel Keelin er vrij ongeschonden uitkomt, beslist de Hoge Raad om hen meer bescherming te bieden.  Daarvoor maken ze gebruik van de diensten van Teléria, een elf die gespecialiseerd is in magische natuurkrachten.
Titel
De machinegeest
Illustrator
Steve Van Bael
Scenarist
Peter Van Gucht
Medewerker
Louis Clement
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2021
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002272165 (paperback)

Besprekingen

'Nachtwacht' is een jongerenreeks op de Vlaamse zender Ketnet met al 56 afleveringen. Er zijn drie bioscoopfilms, er was een theatershow en in de merchandising zijn dvd’s, boeken en inmiddels negen delen in een stripserie beschikbaar. De reeks gaat over de 'Nachtwacht'. Dat is een bovennatuurlijk trio (Vladimir, Wilko en Keelin) met magische krachten, en hun magische raadsman Vega. Ze wonen in het dorpje Schemermeer, dat een portaal is waaruit vaak wezens uit de onderwereld komen, meestal in menselijke gedaante. In elke aflevering binden de drie helden de strijd aan met een nieuw boosaardig wezen. Dit negende deel is geen uitzondering. De serie is professioneel gemaakt door de Vlamingen Van Bael, die sinds 2005 de leiding heeft over het scenarioteam van 'Suske en Wiske', en scenarist Van Gucht. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'De duivelskermis' (2021)*.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties