Strip
Nederlands

De zwarte stormdemon

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (scenarist)
+1
De zwarte stormdemon
×
De zwarte stormdemon De zwarte stormdemon
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Wanneer overal bliksemschade wordt gesignaleerd in de buurt van Schemermeer gaat de Nachtwacht op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de stormdemon ontsnapt is uit de onderwereld. Maar de woeste demon laat zich niet zo gemakkelijk terugsturen door de Nachtwacht. Hij wordt beschermd door een oeroude kracht... de liefde.
Titel
De zwarte stormdemon
Illustrator
Steve Van Bael
Scenarist
Peter Van Gucht
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
29 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002267499 (paperback)

Besprekingen

Van Bael is de tekenaar van onder meer de stripseries 'Link' en 'Figaro', en ex-medewerker van Studio Kiekeboe, wat ook zijn stijl beïnvloedt. Van Gucht schreef de latere 'Suske en Wiske'-strips. De nieuwe reeks 'Nachtwacht' kent drie hoofdpersonen, een meisjes-elf, een weerwolf en een vampier. Zij houden aanvallen van demonen tegen. Gezamenlijk bestrijden ze nu een stormdemon die Schemermeer wil versplinteren omdat een vroegere nachtwacht storm en bliksem gescheiden heeft. Dat vraagt om wraak! Ware liefde moet echter geholpen worden; het elfje herenigt de stormdemon (afgebeeld als een wolkje met kiespijn) met de bliksem, in de hoop verdere ellende tegen te houden. Niet zo slim dus. Het dorp gaat er net niet aan, de andere twee van de Nachtwacht zijn echter paraat en vangen de storm-en-onweer-demon in een potje. Einde oefening. Zwak plot, braafjes, zo niet zoetelijk getekend in 'Suske en Wiske'-stijl. De spanning giert absoluut niet door het lijf; hier valt echt niet te griezelen. All…Lees verder

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties