Strip
Nederlands

Omnibus. 2

Steve Van Bael (illustrator), Peter Van Gucht (auteur)
+1
Omnibus. 2
×
Omnibus. 2 Omnibus. 2
In de reeks:
Nachtwacht; 4-6
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Telkens als er gevaar dreigt in Schemermeer staat de Nachtwacht paraat! In deze omnibus lees je volgende verhalen: De hellehond, Het monsternest en Vuuroog.
Bevat
De hellehond
Het monsternest
Vuuroog
Titel
Omnibus. 2
Illustrator
Steve Van Bael
Auteur
Peter Van Gucht
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, © 2022
[96] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Nachtwacht
ISBN
9789002276279 (paperback)

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia

Suggesties