Boek
Nederlands
Een psychologe weet de politieleiding ervan te overtuigen dat een in de gevangenis zittende ex-rechercheur de man is die een doorbraak zou kunnen bewerkstelligen in de zoektocht naar een seriemoordenaar.
Titel
De poppenspeler
Auteur
Stuart MacBride
Vertaler
Annemie De Vries Nicole Seegers Nannie Plasman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A song for the dying
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2014
446 p.
ISBN
9789000336500 (paperback)

Besprekingen

Het is acht jaar geleden dat een seriemoordenaar en verkrachter zeven slachtoffers maakte. Hij sneed ze open en naaide een pop in hun buik. En nu is hij terug. Ex-rechercheur Ash Henderson, die onschuldig een straf uitzit, wordt er bij gehaald op aanraden van psychologe Alice McDonald. Voor Ash is deze vrijlating de mogelijkheid om wraak te nemen op de vrouw die zijn gezin verwoestte en er met hulp van handlangers voor zorgde dat hij niet uit de gevangenis zou komen. De lezers die de schrijver kennen weten ook dat ze getrakteerd worden op veel en vaak gruwelijk geweld. Het verhaal speelt zich af rond het ziekenhuis van Oldcastle. Alle slachtoffers waren er werkzaam, maar alle speurwerk heeft niets opgeleverd, net zomin als daderprofielen. Het is een vlot verteld en behoorlijk spannend verhaal, waar de dreiging van meer geweld steeds op de loer ligt. Henderson blijft helaas een flat character: het enige dat hem drijft is wraak. Andere personages spelen nauwelijks een rol van betekenis …Lees verder

Over Stuart MacBride

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Stuart MacBride is een Schotse schrijver, vooral bekend voor zijn misdaad thrillers die zich afspelen in "Granite City", Aberdeen, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae.

Biografie

Stuart MacBride is geboren op 27 februari 1969 in Dumbarton, Schotland, en groeide op in Aberdeen. Hij studeerde architectuur aan de Heriot-Watt universiteit, waarna hij vervolgens verscheidene beroepen uitoefende, waaronder grafisch ontwerper, web design en computer programmeur.

MacBride sloot een eerste overeenkomst met een uitgever op basis van het boek Halfhead. Al was zijn uitgever meer geïnteresseerd in Steenkoud, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae. Hij tekende voor een overeenkomst van drie boeken over Logan McRae, welke later uitgebreid werd naar zes boeken. In 2009 tekende hij voor een volgende overeenkomst voor twee extra Logan-boeken en daarnaast twee losstaande verhalen. In een interview liet …Lees verder op Wikipedia