Boek
Nederlands

Slaap zacht, Bumba!

Studio 100 (auteur), Jan Maillard (concept), Vera Gheysels (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Bundel met tien avonturen waarin clowntje Bumba en zijn circusvrienden van alles meemaken. Vierkant prentenboek met paginagrote, felgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Slaap zacht, Bumba!
Auteur
Studio 100
Concept
Jan Maillard
Medewerker
Vera Gheysels Walter Baele Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
143 p. : ill.
ISBN
9789462772731 (hardback)

Besprekingen

Tien verhalen over Bumba verzameld in een bundel; de meeste verschenen eerder afzonderlijk in kartonboekjes. Clowntje Bumba is bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. Met zijn circusvriendjes beleeft Bumba kleine avonturen, vaak samen met clowntje Bumbalu. Ze gaan op zoek naar de verdwenen papegaai Lorre, halen lekkere boodschappen voor al hun vrienden, organiseren een verrassingslied voor een verjaardag, gaan picknicken, leren goochelen en doen nog meer leuke dingen. Stevige, gebonden uitgave in vierkant formaat, gedrukt op gewoon papier. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd. De verhaaltjes zijn weinig verrassend, maar veel peuters zijn dol op het clowntje. Voor fans van Bumba. Voorin een inhoudsopgave. De titel is nogal misleidend; de verhaaltjes kunnen worden voorgelezen voor het slapengaan maar gaan daar geen van alle over. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties