Boek
Nederlands

Met olifanten praat je niet

Tanya Stewner (auteur), Eva Schöffmann-Davidov (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)

Besprekingen

Lilli Susewind is net verhuisd en gaat naar een nieuwe school. Uit de vorige boeken in de reeks ‘Lilli’ weten we dat ze al meermaals van school is veranderd, en dat ze angstvallig probeert haar geheim verborgen te houden voor haar nieuwe klasgenoten. Door haar vreemde gedrag maakt ze echter al snel haar eerste vijanden in de nieuwe klas. Na een tijdje wordt Lilli’s geheim duidelijk: ze kan met dieren praten. Daarom probeerde ze dus zo ver mogelijk van de klassenhamster te zitten, die haar ononderbroken aanstaart als ze in zijn buurt komt. Lilli’s buurjongen, Jesahja, die een klas hoger bij haar op school zit, is de enige aan wie ze haar geheim toevertrouwt. Hij heeft trouwens zelf een geheim: hij is hoogbegaafd, maar probeert dat angstvallig te verbergen door zich als een zeer middelmatige scholier voor te doen.
Tot overmaat van ramp gaat de klas al meteen op uitstap naar de zoo. Lilli weet dat dit op een catastrofe kan uitlopen en probeert op alle manieren om niet op te vallen. …Lees verder
De roodharige Lilli Susewind heeft een geheim. Alleen haar ouders en oma kennen het. Lilli praat met dieren. Niemand mag het weten, maar soms lekt iets uit en dan verhuizen ze. Op de vierde school gaat het weer mis. Door haar angstige gedrag wordt ze gepest door een kliek meisjes. Dan ontmoet ze Jesahja, haar nieuwe buurjongen. Ook hij heeft een geheim en verbergt dat om niet op te vallen. Langzaam groeit er contact tussen de twee. De ervaringen van Lilli en Jesahja worden in heldere taal en met humor verteld. Wat stilistische, soms grappige paginagrote zwart-witillustraties ondersteunen de tekst. Ook aan het begin van elk hoofdstuk staat een kleine zwart-witillustratie die iets over de inhoud van het hoofdstuk weergeeft. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties