Boek
Nederlands

Rovers overvallen

Theo-Henk Streng (auteur), Robbert Damen (illustrator)
Danny, de oudere stiefbroer van Tim, helpt wel eens bij inbraken. Als hij een keer een opdracht verprutst, moet hij samen met Tim een schilderij uit een museum stelen. AVI-M6. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Rovers overvallen
Auteur
Theo-Henk Streng
Illustrator
Robbert Damen
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas, jaar van uitgave onbekend
55 p. : ill.
ISBN
9789053006207

Besprekingen

Danny, de stiefbroer van Tim, heeft contacten met een criminele organisatie en helpt ook wel eens bij inbraken. Als hij een keer een opdracht verprutst, wordt hij samen met Tim opgepakt en moet ter compensatie een schilderij uit een museum stelen. Hoe moeten ze dat oplossen? Grappig avonturenverhaal, verteld vanuit het gezichtspunt van de veel jongere Tim, die van niets weet en opeens midden in een criminele actie zit. Het verhaal is verschenen in de serie 'Spannend!'* die bestemd is voor moeilijk lezende kinderen. Veel dialogen, twee gekleurde illustraties per pagina met daartussen de tekst in tekstblokken. Moeilijke woorden of uitdrukkingen zijn in rood gedrukt en worden achterin verklaard. Aantrekkelijke uitgave die aanzet tot lezen. Nu met meelees-cd (ca. 70 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. AVI-M6. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Theo-Henk Streng

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sven Maijer

Theo-Henk Streng (Hagestein, 18 mei 1986) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Theo-Henk Streng studeerde drie jaar Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en ging daarna naar de pabo waar hij in 2008 afstudeerde als leerkracht voor het basisonderwijs. In 2004 deed hij voor het eerst mee aan de landelijke schrijfwedstrijd Write Now! en daar kreeg een eervolle vermelding voor zijn verhaal "De verwerking van de vermissing". Een jaar later nam hij opnieuw deel met het verhaal "Vogeltjes sarren" en daarmee won hij de voorronde in Utrecht. Met het verhaal "Halte 14 en de duiven" won Streng uiteindelijk de finale.

In 2007 debuteerde hij in de Life Jeugdboekenreeks van Uitgeverij Holland met de jeugdroman - een misdaadthriller – getiteld "De nalatenschap". In het voorjaar van 2008 verscheen in de reeks Vlaamse Filmpjes van Uitgeverij Averbode de titel "Een vrouw op de achterbank".

In het najaar 2008 verscheen opnieuw een thril…Lees verder op Wikipedia