Boek
Nederlands

De horrorhoeve

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
De horrorhoeve
×
De horrorhoeve De horrorhoeve
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gragos en zijn vrienden zijn op zoek naar de ouders van Gragos. In het schemerdonker worden ze aangevallen door vampiersoldaten. Ze schuilen in een verlaten oude hoeve. Maar is de hoeve wel verlaten?
Onderwerp
Griezels
Titel
De horrorhoeve
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2018
187 p. : ill.
ISBN
9789048845170 (hardback)

Besprekingen

Derde, niet los te lezen deel van ‘De engste serie ooit’. Er is geen introductie van de personages en geen achtergrondinformatie. Het meisje Nera, Prins Toet (mummie), de Hellehond (driekoppig monster), Eus (faun) en Dragos (vampier/vleermuis) beleven spannende avonturen in Transsylvanië. Er wordt terecht gewaarschuwd dat het een bloederig verhaal is. De lezer wordt van de ene spannende situatie naar de volgende geleid en de liefhebber zal het boek niet neer kunnen leggen. Het verhaal is vooral geschikt voor kinderen die van voortdurende spanning, liters bloed, vampiers en andere enge wezens houden. De schrijver mist een beetje de subtiliteit van Paul van Loon. Technisch goed leesbaar voor de doelgroep door korte zinnen en veel dialogen, en de tekst is rechts niet uitgelijnd. Inhoudelijk is er veel bloed en geweld, wat niet voor alle kinderen geschikt is. De randen van de bladzijden zijn met steeds dezelfde zwarte illustraties versierd. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia