Dvd
Engels

Tom Clancy's Jack Ryan. Seizoen 1

Tom Clancy (naar het werk van), John Krasinksi (acteur)
Als analist bij de CIA heeft Jack Ryan een veilige baan totdat hij ingezet wordt op een missie in Europa en het Midden-Oosten om een terroristische aanval tegen de Verenigde Staten te voorkomen.
Titel
Tom Clancy's Jack Ryan. Seizoen 1
Naar het werk van
Tom Clancy
Acteur
John Krasinksi
Taal
Engels
Parallelle titel
Jack Ryan
Uitgever
Paramount, © 2019
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 6 uur 23 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Noors, Fins, Zweeds, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083187293

Besprekingen

Amerikaanse thrillerserie, gebaseerd op personages uit de boekenserie van Tom Clancy die begon in 1984. Na vijf speelfilms met onder meer met Chris Pine en Ben Affleck is de hoofdrol nu voor John Krasinski (A quiet place; The Hollars). Jack Ryan is een voormalig marinier die sinds kort werkt als data-analist voor de CIA. Hij ontdekt een serie verdachte geldtransacties, die mogelijk wijzen op een terroristische aanslag ergens in de VS. Zijn nieuwe baas James Greer (Wendell Pierce) neemt hem echter mee naar Jemen om veldwerk te doen, waardoor hij in een bloedstollende missie in het Midden-Oosten en Europa terechtkomt. Abbie Cornish (Solace; Somersault) is te zien als dokter Cathy Mueller, de vriendin van Jack. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 74% ‘fresh’: ‘Though not as thematically rich as some of its geopolitical predecessors, Jack Ryan is a satisfying addition to the genre buoyed by exceptional action sequences and a likable cast.’

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia