Donderwolken

William Boyd (auteur), Ton Heuvelmans (vertaler)
Titel
Donderwolken
Auteur
William Boyd
Vertaler
Ton Heuvelmans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ordinary thunderstorms
Uitgever
Amsterdam: Mouria, 2009
351 p.
ISBN
9789045801155 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na een sollicitatie stuit Adam Kinred op het lijk van een onbekende man. Als gevolg van verkeerde beslissingen raakt hij alles kwijt: zijn baan, geld en paspoort. Achtervolgd door politie en moordenaar duikt hij onder in de Londense wereld van daklozen van waaruit hij probeert te onderzoeken wat er eigenlijk gebeurd is. Deze spannende thriller laat de gevolgen zien van verkeerde beslissingen, maar ook de macht van grote industriëlen. Het verhaal is extra spannend doordat de moordenaar Adam op de hielen zit. Adam staat steeds voor dilemma’s: welke keuze moet hij maken. Zeker als hij een relatie krijgt met een politievrouw die de moord onderzoekt, is die vraag nijpend. Een bijzonder boeiend en realistisch verhaal met een zeer open einde. Paperback met kleine druk.

Over William Boyd

William Andrew Murray Boyd (Accra, 7 maart 1952) is een Schots roman- en scriptschrijver.

Biografie

Als Schot werd William Boyd op 7 maart 1952 geboren in Accra, de hoofdstad van Ghana. Hij bracht hier en in Nigeria, alwaar zijn moeder een lerares was en zijn vader een dokter, veel tijd door. Hij was zelfs in Nigeria tijdens de Biafra-oorlog, die duurde van 1967 tot 1970. Het had hem beïnvloed. "Het was gek, idioot en totaal niet zoals ik had verwacht dat oorlog zou zijn. Mijn beeld van oorlog, dat ik uit boeken en van de televisie had gehaald, bleek niet juist."

Toen hij negen jaar oud was, ging hij naar Gordonstoun, in Moray. Daarna voltooide hij een studie 'Frans' aan de Universiteit van Nice. Hierna studeerde hij nog Engels en filosofie aan de Universiteit van Glasgow. Na de studie aan de universiteit van Glasgow ging hij studeren aan 'Jesus College', een college van de Universiteit van Oxford. Hij completeerde daar een …Lees verder op Wikipedia