Strip Nederlands

Het koninkrijk Azuur

Xavier Dorison (scenarist), Joël Parnotte (illustrator)

Het koninkrijk Azuur

Xavier Dorison (scenarist), Joël Parnotte (illustrator)
In de reeks:
Marseille, 1899. Arbeider Clément woont in een bescheiden optrekje met zijn vrouw Adèle en hun drie kinderen, Basile, Victor en Calixte. Een Jan Modaal, en toch lijkt Clément wat te verbergen hebben… Als hij in het gezelschap van gravin Aristophania Bolt wordt aangevallendoor de kolos Barboza schiet hij er, na een gewelddadig gevecht, het leven bij in. Aristophania spoort zijn vrouw aan om weg te
Titel
Het koninkrijk Azuur / scenario Dorison ; ill. Parnotte
Scenarist
Xavier Dorison
Illustrator
Joël Parnotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le royaume d'Azur
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2019
62 p. : ill.
ISBN
9789085585657 (paperback)

Besprekingen

Marseille omstreeks 1900. Een arbeider wordt gedood door een rattenvanger, waarna zijn gezin door de raadselachtige gravin Aristophania aangeraden wordt te vluchten. Pa blijkt een afgezant te zijn geweest van een parallelle wereld; het Rijk Azuur; hij moest voorkomen dat de afgezette koning de macht zou grijpen. De rattenvanger werkte voor die koning. De achtergrond van deze twee partijen is in de eerste aflevering van deze sripserie nog onduidelijk. De weduwe en haar kinderen vluchten naar Parijs, maar worden ontdekt door de rattenvanger, die de moeder te pakken krijgt. De kinderen worden door de toverende gravin bij een Zuid-Frans kasteel verstopt. Spanning, een fraaie sociaal-historische achtergrond van Frankrijk begin twintigste eeuw, sfeervol getekend; een prachtige strip die je dromend in een adem uitleest. Gave karaktertekening van drie volledig verschillende kinderen, de zorgzame moeder en de afstandelijke aristocrate. De meest onsmakelijke rattenvanger ooit. Een veelbelovend …Lees verder

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia