E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen. Het enige wat je nodig hebt is een gsm, laptop, smartphone of e-reader en een Mijn bibliotheek-account.

Zo werkt het:

1) Op je smartphone of tablet: download de app CloudLibrary via de Apple App Store of Google Play  Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib (niet voor provincie Antwerpen!).

2) op je pc: ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken in je browser via deze link

3) Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Meld je telkens aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (Nog geen profiel? Registreer je hier), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.

Veel leesplezier!

e-boeken promo banner

De collectie

In de collectie e-boeken zit voor elk wat wils. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie (spannende en romantische boeken, literaire romans) en populaire non-fictie voor volwassen lezers. De Nederlandstalige collectie wordt verder aangevuld met een Engelstalig aanbod. Van elk e-boek zijn een aantal exemplaren beschikbaar die uitleenbaar zijn voor alle Vlaamse bibliotheken die e-boeken aanbieden. Van populaire boeken worden meerdere exemplaren aangekocht. Als je een boek reserveert, zie je het aantal dagen dat je nog moet wachten tot je het e-boek kan uitlenen.

Heb je vragen over deze dienst?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

e-boeken in de catalogus

In onze catalogus herken je een e-boek aan het icoontje bovenaan:

e-boeken catalogus