1 lidkaart, lid van 7 bibliotheken

Voortaan kan je met een geldig abonnement in onze bib ook terecht in 6 andere bibliotheken: Balen, Geel, Mol, Laakdal, Meerhout en Retie. Materialen die je in 1 van de bibliotheken uitleent, breng je wel nog steeds terug naar diezelfde bibliotheek. Samen zijn wij de Stuifzandbibliotheken.

Hoe word ik lid?

Het lidgeld van de Stuifzandbibliotheken bedraagt 5 euro per jaar. Tot je 26 jaar, ben je gratis lid.

Hoeveel mag ik uitlenen?

Per bibliotheek mag je 20 materialen uitlenen.

Hoe lang mag ik de materialen houden?

De uitleentermijn voor alle materialen is 4 weken. Als je op vakantie gaat, kan je je uitleentermijn laten verlengen.

Te laat! Wat nu?

Je betaalt per materiaal dat te laat wordt terug gebracht €0,10 per dag. Opgelet! Als je 20 materialen uitleent, kan de boete dus snel oplopen.

Zo vermijd je een boete:

  • Je maakt een "Mijn bibliotheek" account aan of je vraagt hiervoor advies aan de balie in de bib. Zo krijg je drie dagen voor de uitleentermijn verstrijkt een verwittigingsmail.
  • Je verlengt je materialen via "Mijn bibliotheek" of je laat ze verlengen (telefonisch op 014/389931 of aan de balie).
  • Je levert je materialen in via de inleverbox wanneer de bib gesloten is. De box bevindt zich links buiten naast de deur van de bib. Hou er wel steeds rekening mee dat de box pas de volgende werkdag leeggemaakt wordt. 

Reglementen

Vanaf oktober 2021 is onze bib een Stuifzandbib en hebben we samen met de bibliotheken van Balen, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol & Retie één gezamenlijk reglement dat je hier kan vinden.

Onze bib heeft ook een lokaal enkele huisregels vastgelegd, die kan je hier nalezen.