Inspiratie nodig?

Neem eens een kijkje tussen onze leestips

JEUGD

BIEBLO: boekentips uit de bib (6-11 jaar)

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen tussen al het moois in de boekenrekken. In de app Bieblo kiezen ze intuïtief pictogrammen die aanleunen bij hun interesses en die keuzes leiden tot 8 covers. De toepassing wordt gekoppeld aan onze catalogus zodat kinderen suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib van Dessel beschikbaar zijn.

Je kan Bieblo nu ook van thuis uit al gebruiken voor je naar de bib komt. Klik op de button onderaan deze pagina en ga van start!

BOEKENZOEKER: boekentips van alle boeken op de markt (0-18 jaar)

Boekenzoeker is geen recensiewebsite, maar een tool om kinderen en jongeren wegwijs te maken in het grote boekenaanbod. De site bevat een ruime selectie van titels, zorgvuldig samengesteld door een team van experten: www.boekenzoeker.be 

VOLWASSENEN

Op het online platform van de vrt LangZullenWeLezen kan je een boekenkast aanmaken met boeken die je las of wil lezen, scores geven en snuisteren in de boekenkasten van andere lezers. Een leuk extraatje: wekelijks polsen ze bij een bekend gezicht naar de 5 boeken die zijn of haar leven veranderd hebben. 

Ook lezerssites hebban.nl en goodreads zijn een bron van leesinspiratie. Je kan op beide sites of in de app lijstjes bekijken en scrollen door boekencovers. Hebban vertrekt van het Nederlandstalige boekenaanbod, bij Goodreads staat vooral de Engelstalige boekenmarkt centraal.

Ook kan je je aansluiten bij de populaire Facebookpagina Iedereen Leest - Wat lees jij? waar je dagelijks nieuwe reviews en discussies over boeken kan volgen.

Bieblo

Zoek hier een boek met Bieblo!

Start!