Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (21 - 29 november 2020) zet onze bib samen met Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Voorleesweek

Maak kans op een voorleesboek!

Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten...
Want lezers, die creëer je samen.

In de zetel, bij de vuurkorf, in bed of op zolder. Er zijn zoveel leuke plekjes om voor te lezen!
Onze collega's kozen allemaal een leuk voorleesboek uit waar ze aangename herinneringen aan hebben of dat ze graag voorlezen aan hun (klein)kinderen. En die boeken kan je winnen!

Maak een foto van jullie voorleesmomentje en win een leuk voorleesboek!

Mail je foto naar bibliotheek@dessel.be en vermeld zeker je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

Foto's insturen kan tot en met 6 december 2020. Bescherming van de privacy vinden we belangrijk. Door deel te nemen aan de wedstrijd, ga je akkoord met onderstaande wedstrijdvoorwaarden.

Wedstrijdvoorwaarden

  • Door je foto in te sturen geef je toestemming tot het gebruik van dit beeldmateriaal door het lokaal bestuur Dessel. 
  • Het lokaal bestuur Dessel kan de door jou ingestuurde foto gebruiken voor de website van het lokaal bestuur en/of publicaties (hierbij kan gedacht worden aan de Desselaar,…) of sociale media (Facebook, twitter,…).
    Bijkomende info:
    • De gemeente Dessel vindt de bescherming van je privacy belangrijk. De verwerking van je persoonsgegevens blijft beperkt tot deze doelstelling. Je gegevens worden niet bekendgemaakt aan derden noch voor directe marketingdoeleinden aangewend. Voor meer informatie hierrond verwijzen wij je naar de privacyverklaring die je kan terugvinden op www.dessel.be/privacy .
    • Indien het beeldmateriaal niet werd ingediend door de wettelijke vertegenwoordiger(s) van het minderjarig kind, gaat het lokaal bestuur Dessel er van uit dat deze toestemming afgetoetst werd met de wettelijke vertegenwoordiger(s) van het minderjarig kind en deze hiermee akkoord gaat/gaan. 

Verteltent voor kleuters

Elke 3e zaterdag van de maand gaat normaal gezien de verteltent door in de bib. Die dag zijn alle kleuters van 3 tot 6 jaar welkom om te komen luisteren naar een verhaaltje terwijl mama, papa, oma of opa ondertussen rondneuzen tussen de boeken.

Samen met onze vrijwilligers dachten we na over manieren om toch nog te kunnen voorlezen aan de kinderen. Resultaat is een digitale verteltent! Schrijf je in en ontvang van ons filmpjes waarin onze vrijwilligers de verhalen tot bij jou in de huiskamer brengen.

Registreer je via dit formulier voor de digitale verteltent.